OVER ONS

Onze visie

Ultimate Woodworks, dat zijn Do, Ilan, Anton, Evert en Ski. Drie van ons zijn broers, allen zijn we goede vrienden, en met elk onze specialisatie vullen we elkaar enorm goed aan.

Met ons werk vinden we de perfecte balans tussen schoonheid, structurele zekerheid en een zorgeloze plaatsing.

Wij hebben jarenlange ervaring in het maken van allerlei interieurprojecten, zoals maatkasten, afwerking, keukens, trappen, etc. Verder maken we buitengebouwen, aanbouwen, carports etc, en dit volledig op maat.

Kort gezegd, alles wat je kan bedenken in hout, kunnen wij voor je maken.

Wanneer je met ons samenwerkt, kies je voor lokaal vakmanschap. Zo draag je bovendien ook bij aan de groei en bloei van onze prachtige lokale ambacht.

Door samen te werken met ons houtatelier in Kalmthout, Antwerpen kies je niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit. Onze projecten worden volledig lokaal bedacht en geplaatst.

Gezonde bossen dragen bij aan een goed leefklimaat op aarde. Daarom werken we met materialen afkomstig van FSC-gecertificeerde leveranciers. Zo bouwen we allemaal mee aan een duurzaam bosbeheer.

Wij voeren onze projecten volledig zelf uit, van begin tot einde. Bij ons vind je dus geen tussenpersonen. Je staat steeds rechtstreeks in contact met de mensen die het werk ook ter plaatse komen uitvoeren.

Ons verhaal

Ultimate Woodworks is het resultaat van de gezamenlijke droom van twee broers: Ilan en Do. Ilan, met een diploma in lucht- en ruimtevaarttechnieken van de Technische Universiteit Delft, vond na zijn studies zijn roeping in de bouwsector. Do, die afstudeerde in Houttechnologie aan de Hogeschool van Gent, was onmiddellijk gepassioneerd om zelfstandig aan de slag te gaan.

Gedreven door een gedeelde visie, richtten de broers in 2016 Ultimate Woodworks op. Wat begon als een bescheiden houtatelier in een klein gehuurd bovenverdiepje van een lokaal magazijn, groeide uit tot een bloeiende onderneming. Het bedrijf verhuisde al snel naar een groter atelier in Helleven, Kalmthout, om de toenemende vraag aan te kunnen.


De agenda van Ultimate Woodworks stond al snel voor 18 maanden volgeboekt, wat de noodzaak voor uitbreiding van het team onderstreepte. Anton, een jeugdvriend van de broers met ervaring in zowel de kunst- als bouwwereld, voegde zich bij het bedrijf. Zijn komst zorgde voor een versnelling van de projectuitvoering dankzij zijn brede scala aan vaardigheden.

Naarmate het team en het atelier groeiden, nam ook het aantal projecten toe. Dit leidde tot verdere uitbreiding. Evert, een jeugd- en schoolvriend van Do, werd aangetrokken als technisch tekenaar en voorziet een vlotte projectopvolging. Zijn toetreding verbeterde de samenwerking tussen bureau en werkvloer aanzienlijk.

De meest recente toevoeging aan het team is Ski, een andere broer van Ilan en Do. Hij is enorm gedreven en een harde werker. Zijn aanstelling heeft de projectafwerking verder geoptimaliseerd, doordat het bedrijf nu gelijktijdig kan werken met een atelier- en een plaatsingsteam.

Bij Ultimate Woodworks kijken we vol verwachting uit naar de toekomst. Met een sterk team, een groeiend aantal projecten en een onblusbare passie voor houtbewerking, staan we klaar om elk nieuw avontuur aan te gaan. Wie weet wat de toekomst nog brengt?