OVER ONS

Onze visie

Ultimate Woodworks, dat zijn Do, Ilan, Anton, Evert en Ski. Drie van ons zijn broers, allen zijn we goede vrienden, en met elk onze specialisatie vullen we elkaar enorm goed aan.

Met ons werk vinden we de perfecte balans tussen schoonheid, structurele zekerheid en een zorgeloze plaatsing.

Wij hebben jarenlange ervaring in het maken van allerlei interieurprojecten, zoals maatkasten, afwerking, keukens, trappen, etc. Verder maken we buitengebouwen, aanbouwen, carports etc, en dit volledig op maat.

Kort gezegd, alles wat je kan bedenken in hout, kunnen wij voor je maken.

Wanneer je met ons samenwerkt, kies je voor lokaal vakmanschap. Zo draag je bovendien ook bij aan de groei en bloei van onze prachtige lokale ambacht.

Door samen te werken met ons houtatelier in Kalmthout, Antwerpen kies je niet voor kwantiteit, maar voor kwaliteit. Onze projecten worden volledig lokaal bedacht en geplaatst.

Gezonde bossen dragen bij aan een goed leefklimaat op aarde. Daarom werken we met materialen afkomstig van FSC-gecertificeerde leveranciers. Zo bouwen we allemaal mee aan een duurzaam bosbeheer.

Wij voeren onze projecten volledig zelf uit, van begin tot einde. Bij ons vind je dus geen tussenpersonen. Je staat steeds rechtstreeks in contact met de mensen die het werk ook ter plaatse komen uitvoeren.

Ons verhaal

Ultimate Woodworks begint bij twee broers, Ilan en Do.

Eén daarvan studeerde lucht- en ruimtevaarttechnieken in Delft, en ging erna aan de slag in de bouw. De andere, die afstudeerde aan Houttechnologie in Gent, voelde gelijk de kriebels om meteen voor zichzelf aan de slag te gaan.

Twee broers, een visie. Het duurde dan ook niet lang voordat Ultimate Woodworks in 2016 het daglicht zag.

Het houtatelier begon klein, maar groeide gestaag over de jaren heen. Al snel werd het gehuurde bovenverdiepje in een lokaal magazijn te klein, en verhuisden ze naar het huidige atelier in Helleven, Kalmthout.

Vervolgens moest de agenda ook ruimte krijgen, want die zat de komende 18 maanden al volgeboekt. Het was tijd voor een extra teamlid.

Anton, een jeugdvriend met ervaring zowel in de kunsten, als de ruwbouw, stapte mee in Ultimate Woodworks. Daardoor verhoogde het tempo al snel, met name door alle extra vaardigheden die Anton met zich meebracht.

Nu zowel het team, als het atelier zelf gegroeid waren, was er ruimte voor meer projecten. En die kwamen al snel. Zo snel, dat nu ook het bureauwerk uit zijn voegen barste. Het werd dus tijd voor nog meer uitbreiding.

Evert, een jeugd- en schoolkameraad van Do, voegde zich bij het team. Hij bezat de ideale capaciteiten om de veelomvattende functies van ‘den bureau’ in goede banen te leiden.

En ook dit was een goede zet, want sinds Evert in dienst kwam verliep de samenwerking tussen het bureau en de werkvloer nog soepeler.

Bovendien had hij ook een mooie stem.

Ski, de broer van Ilan en Do, werd de laatste aanwerving van het team. Hierdoor kunnen projecten nog efficiënter afgewerkt worden doordat er nu een team atelier en een team plaatsing gelijktijdig kunnen werken.

En de toekomst? Wie weet wat die nog brengt…